Tarina

Rakkaudesta suklaaseen

Chjoko tunnetaan laadukkaasta suklaasta ja vahvasta brändistä. Kaikki valmistamamme suklaat perustuvat vahvasti käsityöhön, tuoreuteen ja valikoituihin laadukkaisiin raaka-aineisiin. Käyttämämme suklaan jäljitettävyys on meille tärkeää. Laatutasomme rima on korkealla tuotteiden valmistuksesta asiakaspalveluun.

Tarinamme

Chjokon mielenkiintoinen maailma, suklaainnovaatioiden ja luovuuden kohde, jossa jokainen herkullinen suupala vie sinut tämän nautintoaineen ihmemaahan. Chjokon perustaja Mika Gröndahl koki suklaaherätyksen 90-luvun loppupuolella, joka vei keittiömestarin mennessään. Herätys ja innostus johdattivat suklaavisionääri Gröndahlin Chjokon perustamiseen vuonna 2005. Tästä alkoi tuolloin pienen suklaatehtaan tarina kun Gröndahl alkoi muokkaamaan klassisiin suklaamakuihin ja metodeihin ravintoloista opitulla luovalla otteella uutta twistiä ja visuaalisuutta. Helsingin suklaatarjonta oli tuolloin vaatimatonta, joten kaupunkiin tarvittiin uusi suklaapatojen hämmentäjä. Nyt 18 vuoden jälkeen vuonna 2023 keskisuurena suklaanvalmistajana Chjokon tiimin huolella käsityönä valmistamat suklaat yhdistävät taiteen, tyylin, muotoilun ja ruoan ulottuvuuksia, mullistaen kotimaista tarjontaa ja luomalla uusia trendikkäitä ilmiöitä kausittaiseen ja pysyvään suklaatarjontaan. Chjoko on lupaus laadusta, artesaani käsityöstä, ammattitaidosta ja kotimaisesta, paikallisesti tuotetusta premium suklaasta. Chjoko on keittiömestari makuvisiönääri Mika Gröndahlin Helsingin Kruununhakaan perustama suklaayritys. Chjoko made in Helsinki – rakkaudella vuodesta 2005.

Kruununhaka

Helsingin sydämessä, keskustan vanhassa kaupunginosassa Kruununhaassa sijaitsee myymälä kahvilamme, joka on toiminut tässä paikassa vuodesta 2006. Täältä löydät upeiden suklaatuotteiden ja juomien lisäksi rentouttavan tunnelman. Olemme palvelleet täällä nyt useita asiakkaita syntymästä täysi-ikäisyyteen. Tämä on yhden pysähdyksen paikka suklaaharrastajille. Tervetuloa!

Lue lisää

Suklaatehdas

Tehtaamme, valmistuskeittiömme, verkkokauppamme ja tuotekehityksemme sijaitsevat Helsingin Herttoniemessä. Täällä valmistamme päivittäin käsityönä modernin suklaalaitteiston avulla Chjokon kaikki suklaatuotteet pakattavaksi ja lähetettäväksi asiakkaille ympäri Suomen. Toimitamme myös täältä suklaaherkut liikkeeseemme Kruununhakaan. Ammattitaitoinen suklaataitureiden tiimi työskentelee tarkan tehokkaasti, tuottaen upeaa makujen harmoniaa vuoden sesonkeihin, sekä päivittäin niiden ulkopuolelle. Tilaamme käyttämämme makuprofiilin suklaa raaka-aineemme eurooppalaisilta yhteistyötuottajilta Belgiasta, Ranskasta ja Sveitsistä. Olemme myös tätä kautta mukana Cocoa Horizons projektissa ja selvitämme käyttämämme raaka-aineen jäljitettävyyden. Kierrätämme aktiivisesti ja minimoimme hävikin lähelle nollaa tuottamalla esimerkiksi sesonkeihin juuri oikean määrän tuotteita. Pyrimme jopa siihen että sesonkituotteet loppuvat kesken juuri ennen sesongin pääpäivää. Teemme tarvittaessa ylijääneillä tuotteilla lahjoituksia mm.vähävaraisille, esimerkiksi Hurstin ruoka-avulle. Pidämme Herttoniemessä välillä tehtaan poistomyyntejä, joista ilmoittelemme sosiaalisen median kanavissa ennakkoon. Chjokon ammattitaitoinen tuotantotiimi on tehokas, joten pystymme tuottamaan suurempiakin määriä nk. lavakauppana esimerkiksi isommille valtakunnallisille toimijoille. Valmistamme suklaita myös vientiin Japaniin ja Yhdysvaltoihin.

Henkilökunta

Motivoitunut ja iloinen henkilökuntamme on voimavaramme niin myymälän asikaspalvelu, yritysmyynti, tuotanto ja pakkaustehtävissä. Toimiva tiimityöskentely näkyy, tuntuu ja maistuu lopputuotteessa. Tavoitteenamme on jättää kokonaisuudesta kaikille aisteille positivinen muistijälki. Pelkästään että tuote on huippu, ei riitä pitkälle. Huipputuote, huippupalvelulla ja vielä vähän extraa päälle riittää aina pidemmälle ja jatkuvuuteen toiminnassamme. Chjoko made in Helsinki – Ilolla ja taidolla vuodesta 2005